22 Mayıs 2017 Pazartesi

ŞANSIM DEĞİŞTİ -2

Şanslı insan, kendinin şanslı olduğuna inanan insanın gözü, olumlu sonuçtadır. Aklına gelen bir fikri hayata geçirmek için fırsatlar araştırır, olasılıkları arttırır. Kendisine söylenen her hayır’ı evete yakınlaşma aracı olarak görür. Her deneyiminden bir sonrakine geçerken, nasıl daha iyisini yapabilirim dersini çıkartır. Umudunu korur ve eylemde olur, harekete geçer. Harekete geçtiği için pişmanlıkları yok denecek kadar azdır. Çünkü ilerde yapmadığı için pişman olmanın çok daha ağır ve taşınmaz bir yük olacağını bilir. “Yaptım, denedim ve başardım” demek için emek verir, elinden gelenin en iyisini yapar. Bu kadar eylemde olan bir kişinin sizce sonuç almaması mümkün olabilir mi? 


Bu aynı zamanda fiziktir, matematikdir. Etki varsa tepki vardır, ektiğini birgün biçersin, attığın taş bir yere çarpar sana geri gelir, verdiğini alırsın gibi. VE her zaman şuna inanırım 1> 0’dan bunda bir yorum var mıdır? Siz emek verdiğiniz her durumdan, illa ki olumlu sonucunuzu alırsınız. Beklentilerinizi azalttığınız, isteklerinizi netleştirdiğiniz her durum ve emeğinizi ne yöne yönlendirdiğiniz, hazırlıklarınızı ne şekilde yaptığınız ise farkınızı yaratacaktır.


Bu insan ilişkilerimizde de kendisini gösterir. Etrafımızdaki insanlara nasıl davrandığımız ve nasıl karşılık aldığımız ile ilgili bir durumu düşünelim mesela. Bir arkadaş grubuna dahil oldunuz ve güzel bir yemeğe katılacaksınız. Yeni bir kişi ile tanıştırılıyorsunuz ve bu kişinin çok dost canlısı, hoş ve sempatik bir kişi olduğu bilgisi size verildi. Sizin beklentileriniz, o kişiye karşı davranışınızı şekillendirecektir. Etki tepki dedik, dolayısı ile yaklaşımınız ne kadar olumlu ise olumlu geri dönüşler alacaksınız ve belki de o doğru kişi bir gün sizin hayat arkadaşınız olacak kim bilir. 


Yargılar, olumsuz beklentiler, bildiğinizden emin olduğunuz o haller yaşamınızı şekillendirirken siz şansı da ya büyütür ya da yok edebilirsiniz. Bazen herşey ne kadar da bize bağlıdır değil mi?

✨Hayatta başarı her alanda önemli olsa da bunun sağlıklı ve dengeli, sürdürülebilir olanından yanayım Burada şans bize ya yardımcı olur ya da hiç yanımıza uğramaz. Seçim bizdedir. 


Şansı yaşamımıza dahil edebilen insanlardan olmak istiyorsak öyleyse deneyeceğimiz birkaç yol var; 

- Şanslı olduğumuzu bilmek ve bunun gelecekte de bizimle olacağını düşünmek, 

- Başarı olasılığı zayıf bile görünse o şey, o durum için elimizden geleni yapmak, çaba göstermek ve gelen karşılığı görebilmek alabilmek, karşılık verebilmek, 

- Başkaları ile olan ilişkilerimizde bizden yansıyanın bize geri geleceğini bilerek bize sunulmasını istediğimiz gibi yaşamı, beklentilerimizi, isteklerimizi karşı tarafa sunmak

İster özel yaşamda ister iş yaşamında olsun bu çerçevedeki insanları gözlemleyin. Şimdi daha farklı bakın onların yaşam tarzlarına. Bir an olsun yargılarınızdan, size sunulan kalıplardan çıkarak özgürce bakın, görün, inceleyin, irdeleyin. Üzerinde düşündüğünüz, emek verdiğiniz, çaba gösterdiğiniz herşey için sonuç alacağınız kuşkusuzdur. Şanslı olmak mı şansız olmak mı? 


Şans kapıyı çaldığında evde olmak ve onu içeri davet etmek güzel olmaz mı? Haydi o zaman hazırlık vakti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder